План посилення заходів з профілактики гострих кишкових та харчових отруєнь

ЗАТВЕРДЖЕНО:
директор Хлистунівського ЗДО «Промінчик»

________І.І.Ломакіна

План посилення заходів з профілактики гострих кишкових та харчових отруєнь у Хлистунівському ЗДО «Промінчик»

1. Не допускати прийом хворої дитини на ГКІ до дитячого садка.

2. Не допускати прийом дітей до дошкільного закладу без огляду медичного працівника у разі їх тривалої відсутності.

3. Допускати дітей в дитячий заклад після перенесеного захворювання і довгої відсутності,тільки із довідками від лікаря і бактеріологічних аналізів.

4. Спостерігати за дітьми, які були у контакті з інфекційними хворими та проводити протиепідемічні заходи.

5. Забезпечити швидку ізоляцію дітей з дизфункцією шлунково-кишкового тракту з проявами гастрита та харчовою інтоксикацією. Терміново повідомити батьків.

6. Систематично здійснювати контроль за миттям рук дітей перед прийомом їжі і після відвідування туалету.

7. Проводити чітке ведення документації, своєчасне занесення в історію розвитку дітей і в інфекційний журнал всіх випадків захворювання і виявлення дизфункції шлунково-кишкового тракту.

8. Забезпечувати якісне проведення вологого прибирання, щодня систематичного прибирання приміщень харчоблоку, туалетного блока.

9. Щоденно проводити вологе прибирання з використанням дез.розчинів.

10. Щоденно дотримуватись безпечних умов при організації харчування дітей.

11. Суворо контролювати продовольчу сировину, яка надходить до закладу,її якість ,санітарний стан,терміни реалізації, умови зберігання.Усі параметри фіксувати у журналі бракеражу сирої продукції.

12. Проводити контроль санітарно-протиепідемічного режиму на харчоблоці, зокрема дотримання технологій приготування страв, санітарного стану харчоблоку, дотримання особистої гігієни персоналом. Відсутність у працівників гнійничкових захворювань та ознак ГКІ.

13. Суворо дотримуватись санітарних правил первинної та термічної обробки продуктів в процесі приготування страв.

14. Забезпечити маркіровку столів,всього кухонного інвентарю, доброякісну обробку столового посуду проточною гарячою водою, з використанням обеззаражуючих і дезінфікуючих засобів.

15. Заборонити реалізацію через харчоблок кремових виробів із вмістом штучних фарбників, консервантів,ароматизаторів, вживання консервів, паштетів.

16. Заборонити вживання продуктів, які не пройшли ветеринарного контролю зокрема:м’яса, яєць, риби, молока, тощо.

17. При готуванні страв дотримуватись технології приготування.

18. Приймання продукти харчування, при наявності відповідного сертифікату якості.

19. Вести контроль за використанням правил зберігання та термінів реалізації продуктів харчування, зокрема тих, що швидко псуються.

20. Забезпечувати безперервну роботу холодильників, правильне зберігання харчових продуктів.

21. Проводити роз’яснювальні роботи серед батьківської громадськості, щодо організації харчування вдома.

22. Проводити освітню роботу серед батьків, дітей і працівників освітнього закладу про заходи, які необхідно здійснювати для запобігання виникнення інфекційних захворювань, харчових отруєнь.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.